MAGÁZÓNA

MAGÁZÓNA

Munkavállalásra felkészítő klubfoglalkozás

16+ autizmussal élő fiatalok számára, akik a nyílt munkaerőpiacon szeretnének munkát vállalni

2012

szeptembertől

érdeklődés és jelentkezés:

magazona@gmail.com

2011. október 21., péntek

A Fővárosi Közgyűlés .űlése 2011.10.21

"Autistákat segítő koncepciót fogadtak el a városatyák

Három fővárosi kórházban autistákkal foglalkozó központ jön létre, 24 órás telefonszolgálatot hoznak létre a hozzátartozóknak, és az érintettek (15 fő) munkalehetőséget kaphatnak a fővárosi önkormányzat cégeinél - egyebek mellett ezeket tartalmazza a főváros autistákat segítő koncepciója, amelyet egyhangúlag fogadtak el a városatyák. a Fővárosi Közgyűlés.

Szendrei Róbert főtanácsadó, a koncepció kidolgozója felhívta a figyelmet, hogy nehéz és súlyos problémával állunk szemben, Magyarországon 80 ezer, a fővárosban hozzávetőleg 20 ezer ember autista vagy autisztikus tünetei vannak. Civilekkel, egyházakkal egyeztetett az ügyben a főváros, mintaértékű anyag született – emelte ki –, amely révén teljes értékű életet biztosíthatnak az autistáknak.

A cselekvési terv szerint a Szent János Kórházban, a Heim Pál Kórházban és a Bethesda Kórházban jönnek létre központok, ahol nem kell fizetni a diagnózisért. A fővárosi önkormányzat tordasi szociális otthonában egy csoport az Autisták Országos Szövetségének együttműködésével további terveken dolgozik, például 24 órás telefonszolgálatot hoznak létre a hozzátartozóknak. Ugyanitt havonta egy családi nap is lenne, ahol az intézmény dolgozói - a családokat tehermentesítve - vigyáznának az érintettekre, a szülők, hozzátartozók pedig pihenhetnének, illetve tájékozódhatnának a betegségről."

budapest.hu